Triscore har under hösten/vintern upplevt en attack från spamrobotar som startat falska profiler hos oss. Som värst startades flera tusen profiler om dagen som vi fick rensa manuellt. Spamrobotarna har inte gjort något annat än att tynga ned sajten och öppna tusentals med grupper med reklaminnehåll och därigenom skapat otroligt mycket merarbete för oss. För någon dryg månad sedan tog det nästan en heltidstjänst att bara rensa bort dessa och då bestämde vi oss för att stänga sajten och gå till botten med problemet.

Vi har nu rensat hårt bland medlemmarna och vi beklagar om någon seriös användare har blivit raderad. Förutom de säkerhetsuppdateringar som inte syns utåt så har vi även ökat på säkerheten med fler s.k. captchas vars säkerhetsfrågor ni måste svara på vid inloggning. Vi hoppas nu ha åtgärdat problemet och vill önska er alla tillbaka.

Vi har vid genomgång av alla loggar inte kunnat se att någon medlems profil har blivit hackat eller att försök har gjorts men vi vill uppmana alla att regelbundet uppdatera sitt lösenord både hos oss och andra sajter där ni är medlemmar.

Nu hoppas vi kunna lägga vår energi på att ge er bra nyheter och att utveckla vår sajt istället för att jaga robotar.

9 February 2015

Leave a Reply