Björn Englund i par med Oscar Olsson var först i mål och enda lag under fyra timmar i västkustens största swimruntävling, Öloppet. Tävlingen lockade drygt 600 lag till start i Göteborgs södra skärgård och har nu etablerat sig som en av Sveriges populäraste swimruntävlingar.

 

Öloppet är en tävling som vänder sig mot eliten men där även motionären är välkommen att pröva sina krafter mot de bästa. Det finns två sträckor att välja mellan. Sprintdistansen som är 20 km totalt och den ordinarie bansträckningen över 4 mil som tar den tävlande över 17 öar med simning där emellan. Total simsträcka är 5 km.

Sporten swimrun har utvecklas enormt fort de senaste åren både gällande antalet tävlingar, utrustning och den idrottsliga förmågan. Deltagarna har blivit både bättre simmare och starkare löpare vilket inte minst syns i Öloppets resultatlistor de senaste åren där vinnartiden nästan förbättrats med en timme sedan 2012.

Det finns tre tävlingsklasser; Herr, Mixed och Dam.

Herrarnas tävling vanns utav Team 2XU/Head Swimming på tiden 3:58:06 och mixedklassen vanns utav Thule Adventure Team med Eva Nyström och sambon Martin Flinta i en sekundstrid mot lag Swedishfisch med Sara Svensk och Jonas Ekman. Martin och Evas vinnartid skrevs till 4:09:10.

Damtävlingen vanns utav Team ElitRehab med Susanna Milikic och Karin Wessberg på tiden 5:18:04.

1 August 2015

Leave a Reply