Det var en blåsig, varm och tuff dag för deltagarna i Ironman Kalmar men framförallt så var det en fantastisk dag för våra svenska atleter. Sex av de tio första herrarna i mål var från Sverige där Patrik Nilsson bärgade guldet och Karl Johan Danielsson tog bronset. I damklassen var inte mindre än fem av de tio första från Sverige där Camilla Lindholm Borg blev bästa svenska på en andraplats efter Astrid Stienen från Tyskland.

 

Det var en blåsig dag vilket gav stora vågor på simningen vilket ställde till en del bekymmer för flera av simmarna där hela 39 atleter valde att bryta. Flera vittnar om försämrade simtider på 5-10 minuter gentemot föregående år och flera av proffsen hade simtider överstigande timmen så att simningen var tuff råder det inga tvivel om. Patrik Nilsson och K-J Danielsson hade dock inga större problem med att tygla vågorna och kom upp ur vattnet i täten på drygt 52 minuter. Väl ute på cykeln så gjorde de en oerhört stark insats och de båda cyklade in på drygt 4:27. När det sen kom till löpningen så visade Patrik snabbt vem som var starkast och han rann iväg fort från K-J som inte hade något att sätta emot. Istället så gick Nya Zeeländaren Allan Dougal om K-J efter en snabb avslutande mara på 2:52.

Damklassen vanns utav Astrid Stienen ca sex minuter före Camilla Lindholm.Näst bäste svenska blev Emma Graaf drygt 40 minuter efter Camilla.

För fullständiga resultat så klickar du här

16 August 2015

Leave a Reply