Kommer till Jönköping i god tid på fredag. Check-in till hotellet, hämta startkuvert och hinner äter glass med familjen innan jag träffar 338 andra och  sen provcykla banan.

Efter cykelturen duschade jag snabbt och gick vi till pasta buffén. Bra mat och mycket av det, men väldigt trist att man skulle behöver betala för en dricka samt kaffe. Med tanken på priset för anmälning och kostnad på extra biljetter till party skulle man tro att de kunde bjuda på läsk och kaffe…

Pre-Race mötet var långt från obligatoriskt. Knappt hälften av startfältet var på plats. Mycket strul med presentation, man kanske skulle har kört en test genomgång tidigare för att kontrollera att allt fungerade. Efter 35 min är det klart och jag går tillbaka till mitt rum.

Inte så mycket att gå genom i mitt huvud inför imorgon, ska köra som det är Kalmar och ser hur det går. Så jag gör iordning flaskor, tri-låda, lägger ut kläder och ställer sen väckarklockan till 5:45.

På morgonen  sover barnen och frun, så jag ligger kvar i sängen och kolla Facebook, Funbeat och Aftonbladet. Vid 06:15 gå jag ner till frukost som skulle öppna kl 06:30. Men jag kunde börja med kaffe, frallor och juice. Vid 06:35 kommer ägg och bacon 😉

Upp till mitt rum, hämta cykel och lådan och gå mot växlingsområde.

Ingen planerad uppvärmning så jag check-in min cykel direkt. Göra i ordning mitt växlings område och sedan vandra runt expo- området och hälsa på medtävlande. Många funbeatare på plats 😉

40 min innan start tar jag på mig min våtdräkt och går mot starten. Trevlig stämning på plats men jag tycker de skulle har haft sim check-in längre bort och med en stort skylt ovanpå “sim check-in”.

Simning – planen var att ställa mig längst till vänster och undvika allt stress med en masstart. Trodde på en tid på ca 27min. Eftersom alla senior och elit ställde sig till vänster placerade jag mig i mitten och hoppades på en bra start. Vet ej hur länget vi trampade vatten, men jag lyckades hålla alla på sidorna av mig. Startsignalen gick och jag gick ut hårt under ca 200 m. Fanns ingen till höger om mig 😉 dags att andas vänster och kolla läget. Var jämnt med ledande grupp. Smög upp bakom men trivdes inte med all kontakt. Gick ut till höger och vid den första stora bojen kunde jag ta mig upp bakom ettan och med resten till vänsters. Där simmade jag tills vi rundade de två yttersta bojarna. På väg tillbaka gick jag upp bakom igen men trivdes inte bra och bestämde mig att simma lugnt in i mål de siste 600-750m. Kom upp sjua av alla och först i H40-44 med tiden 26:53.6.

T1 – här tog jag det väldigt lugnt. Av med våtdräkt, på med bandana, hjälm och solglasögon och sedan skorna. Fick en motivationskick när Richard Carlsson sprang upp ur vattnet efter mig 😉 Innan jag tog cykeln klämde jag in en gel. 2:19.3

Cykling – bestämde att köra ungefär som i Kalmar. Lugnt fram till starten av den LÅNGA stigningen. Men så långsamt hade jag ingen aning om att det skulle bli. Ca19-20 upp till en övergång. Under tiden åt jag en bar. Kunde öka lite till 24 upp till rondellen och sedan ner till 20 igen. Vid 7km kom första utför. Där kunde jag börja cykla på riktig. Riktig varmt var det. Drack en hel flaska under första varvet enligt plan. Första varv tid ca 41:36. In på varvning tog jag en ny flaska. Vad dåliga de flaskorna var. Klämde som en öl burk och nästan omöjligt att fylla min areoflaska. Kunde öka lite uppför den långa stigningen på andra varvet och äter en bar till. Andra varvet tog 41:04. Tredje varvet var lite tuffare. Fick hålla tillbaka lite på stigningen, skippade en bar och det blev 43:24. På sista varvet började jag kämpa emot en kramp på insidan av vänster lår och bestämde att försätta att ta det lugnt på sista stigningen. In till T2 3:18:58 och en varv tid på 43:19. Och en cykel tid på 2:49:33. Placering från varv till varv bli sämre och sämre från ettan till 4, 10, 16 och 19. Drack 5.5 flaskor under löpning och 2.5 bars…

T2 – gick bättre. Av med hjälm, bandana och cykel skorna. På med löp skorna och min TYR keps och plockade upp tre gels då ingenting skulle bjudas på bana. 2:41 lite orättvis att Masters fick spring 75m med cykel både in och ut och motion och elite fick gå 1-50m

Löpning – planen att stanna vid varje vätskekontroll och ta en gel vid varvning efter 5, 10 och 15. Jag fick en problem med fart blind och lämnade T2 på 4:05/km!! Det tog 6-10 minuter innan jag kom upp till 5:05. Drack en sport och en vatten vid första langning. Inte förra 3-4km var jag upp på 5:25-5:40 som var mitt plan. På andra lagning tog jag 2 sport +1 vatten som jag gjorde sen på resten av depåer. Första varv på 26:24. Lite väl snabbt men det kändes bra. Andra varv var stabil och rolig med så många glada funktionär, publik och medtävlande, tiden 30:25. Ut på tredje varv fick jag en lite känning i höger knä. Då började jag springa mer på tå och det gick över efter ett tag, tredje varv tid 31:43. Ut på den siste varv och jag känner mig stark. Bli omsprungit av många med visste inte om de kom ikapp eller ligger ett helt varv efter. Hade varit bra med färgad armband så alla visste vilket varv alla var på. Tappade lite siste varv, men tror det var med längre paus på depåer, 32:27. Tappade två placering på löpning i den siste varv men jag är nöjd med min insats. 159:10 är ca 7min snabbare än Vansbro.

I mål som 21 av 29 startande H40-44 och en totalt tid 5:21:48 och ca 100 plats bland alla herrar.

Såg ingen fotograf vid målgång men hoppas det bli en bra bild där. Minns inte heller att någon hälsade mig i mål, saknade det från Vansbro! Sedan var det själv plock med finisher t-shirt, trist men ok. Svartvit var de. Med tanken på SM  kunde de ha varit Blågula istället.

27 July 2014

Leave a Reply