Årets vinnare av det kanske finaste priset som går att vinna inom triathlon “bästa förening” i föreningskampen, blev Puppy TS. Föreningskampen är en tävling i tävlingen där deltagarna i Genrepet triathlon inte bara tävlar individuellt utan även som ett lag för sin förening. Det lag som registrerar flest triscorepoäng vinner tävlingen, äran, en plakett och 5000 kr som utbetalas som ett föreningsbidrag till vinnande klubb.

Vi träffade Patrik Åhlen som inte bara är frontfigur inom Puppy TS utan som också tävlade för sin klubb på Genrepet triathlon.

Grattis till vinsten i föreningskampen.

– Tack, det var superroligt att vinna.

Ni vann ganska komfortabelt (5642 poäng före tvåan Åkersberga TF med 4976p) Trodde ni att ni skulle ta hem det redan innan?

– Nä, men vi ha_DSC7388de ett bra gäng med oss och när jag såg att vi hade alla fem bland de första fjorton så förstod jag att vi hade en bra chans ifall inte någon annan klubb skulle ha många fler startande.

Vad är det roligaste med att vinna?

– Det är ju förstås att vinna för klubben och att vi gör det tillsammans. Jag anmälde mig själv i december och har sen lobbat hårt för att få med mig ett gäng från klubben för att tävla ihop. Klubbtiteln är ju roligare än den individuella.

Berätta lite om Puppy TS?

– Vi är ca 35 medlemmar med ett gäng i Stockholm och ett gäng i Nora där klubben startade. Vi är främst en tränande klubb där medlemmarna gillar att träna och tävla ihop. T ex är vi ett gäng som åker till USA i höst och tävlar i Ironman Maryland.

Vad ska ni använda vinstpengarna (5000kr) till?

– Det är inte bestämt ännu men det lutar åt klubbkläder eller till en klubbfest.

Använder ni i klubben triscore och registrerar era tävlingsresultat sedan tidigare?

– Nej, det var nytt för oss men en kul grej och bra för att hålla koll på klubbkompisarna. Ska promota i klubben så vi blir fler.

Vad tyckte du om tävlingen?

– Vi gillade alla att det var en skön stämning och avslappnad tävling. Allt fungerade som det ska men banan var ingen lek. Cyklingen lämnade en knappt utrymme att tänka och det gick aldrig att slappna av och löpningen var f-n inte platt. Det var en riktigt rolig bana men den var tung och det gick inte fort men vi hade kul.

Genrepet har en silvermedalj för de deltagare som går i mål under 3:45 (herrar) 4:00 (damer). Hur många av er fick med sig en silvermedalj hem?

– 4 av 5 fixade silvermedaljen men det var tufft att gå under 3:45 och det fanns inget utrymme för misstag (fotnot: endast 12 deltagare klarade silvermedaljen).

Sist men inte minst. Kommer ni att försöka försvara er titel nästa år?

– Det kan du vara lugn för. Nästa år blir vi ännu fler och ännu vassare och vi ska göra allt för att behålla titeln hos oss.

Tack för att vi fick störa en stund. Lycka till i Maryland och så ses vi nästa år i Genrepet!

– Tack själv, vi ses!

3 August 2015

Leave a Reply