Under lördagen så gick Stora stöten swimrun av stapeln för allra första gången. I kallt och regnigt väder så sprang och simmade deltagarna från Falu gruva till Lugnets skidstadion genom vacker natur i historisk miljö.Trots det usla vädret och ovanligt kalla vattnet så blev tävlingen en succé.

Av de cirka 60 anmälda deltagarna så kom 48 till starten som var längst ned i det öppna majestätiska dagbrottet, Stora stöten. Med över hundra höjdmeter de första 750 meterna upp ur gruvan som sedan fortsatte uppåt på slingrande stigar in i skogen så gällde det för deltagarna att vara på sin vakt och inte gå på för hårt redan första kilometern. Det var en teknisk och vacker bana med nio simningar i 9-12 gradigt vatten som tog musten även ur de bästa. Tidigare svenska rekordhållaren på ironmandistans, Clas Björling, bröt tävlingen starkt nedkyld från ledarposition och han var inte ensam om att bryta. Målgången skedde inne på Lugnets skidstadion dit Joakim Axelsson  nådde först av alla.

Stora stöten hade soloklasser vilket annars är ovanligt i swimrun där normen är att det tävlas i s.k. patruller eller lag om två. Vi är övertygade om att tävlingen kommer att ha betydligt fler tävlande nästa år och bli ett populärt evenemang i den alltmer växande swimrun-kalendern.

 

Resultat

Herr Solo

1. Joakim Axelsson 2:32:57

Dam Solo

1. Jenny Nilsson 2:39:08

Mix Lag

1. Team Thule Göteborg Martin Flinta och Eva Nyström 2:35:30

Herr Lag

1. Team Prestationskläder K-J Hagman och Tony Edmundsson 2:55:17

Dam Lag

1. Team Svankraft Emelie Nienhuysen och Anna Madsen 3:25:59

1 June 2015

Leave a Reply