Tenson Tjörn Triathlon har växt ut till att bli den självklara säsongsavslutningen för många triathleter. Tävlingen hålls i slutet av augusti helgen efter Stockholm triathlon och Sala Silverman och är numera en av Sveriges populäraste tävlingar på medeldistans.

Även eliten har sedan länge fått upp ögonen för den vackra tävlingen och i år var inget undantag. På damsidan så ställde Annie Thoren och Sara Svensk upp för att ge Åsa Lundström en match och på herrsidan så kom bronsmedaljören från Kalmar Ironman, K-J Danielsson till start och fick möta Nils Svensson, George Bjälkemo och Marcus Hultgren bland andra.

I damernas tävling så var Annie först upp ur vattnet och iväg på cykeln men sen så handlade det mest om Åsa Lundström. Åsa gick snabbt ikapp och förbi och väl i mål så hade hon inte bara gått förbi utan även skaffat sig ett rejält försprång. Ett försprång som bara blev större och större på löpningen. Åsa gick i mål på tiden 4:11:46 mer än femton minuter före tvåan Annie Thorén. Sara Svensk blev trea drygt tjugo minuter efter Åsa.

Herrarnas tävling blev jämnare där Jesper Svensson gick upp ur vattnet först dryga minuten före tvåan K-J Danielsson. K-J gick sedan upp i ledning efter dagens snabbaste cykeltid (2:03:02) och hade en säker ledning inför den avslutande löpningen. Men som de flesta vet så finns det inga säkra ledningar i triathlon vilket K-J fick erfara när George Bjälkemo kom farande i en hisklig fart för att avsluta tävlingen med ett halvmarathon på 1:15:51. George var mer än åtta minuter snabbare än K-J på den avslutande löpningen vilket räckte hela vägen till seger före K-J på andra plats och Sebastian Norberg på tredje.

För fullständiga resultat klickar du här

30 August 2015