Tanken var att 90 km tuff terrängcykling skulle skilja deltagarna åt men efter årets cykelvasa så kan det nog diskuteras. Väl i mål så skiljde det blott en sekund mellan 1:an och 3:an i damklassen och frågan är om inte herrarnas tävling blev ännu jämnare där det skiljde fyra sekunder mellan 2:a och 21:a plats. Snabbast för dagen var dock Alexander Wetterhall som gick i mål på tiden 2:44:35.

12000 personer var anmälda till årets upplaga av cykelvasan som snabbt seglat upp till en av landets populäraste tävlingar alla kategorier. Dagen bjöd på vackert väder och perfekta förhållanden för en fin dag i spåren. Tyvärr förstördes en del av den goda stämningen av ett tragiskt dödsfall då en äldre man avled av en befarad hjärtinfarkt drygt 6 mil in på banan. Trots snabba insatser från både medtävlande och funktionärer så gick mannens liv inte att rädda.

Det som det dock talades mest om var den oerhört täta toppstriden där vinnaren Jennie Stenerhag gick i mål på samma tid 2:57:22 som tvåan Gjertrud Hildegunn Hovdenak från Norge. Trean Emma Bergman var sedan endast en sekund efter de båda.

För fullständiga resultat klickar du här

15 August 2015

Leave a Reply